Cosmetic in a state of freedom Goldenoil Argan 'intelligent active ingredient'

Ontdek onze olie

Arganolie van Goldenoil

Wat is Arganolie?
Arganolie wordt geperst uit de pitten in de vruchten van de arganboom. Het is een rijke maar zeldzame olie die ook wel het Marokkaanse goud wordt genoemd omdat de arganboom alleen voorkomt in het zuiden van Marokko.

arganboom

Waar komt Arganolie vandaan?
Arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van de arganboom, deze boom groeit vooral in het zuiden van Marokko en is een van de oudste bomensoort ter wereld. In de argan vrucht bevinden zich drie amandelvormige pitten waar de arganolie handmatig uit geperst wordt door lokale berbervrouwen.

Waarom is Arganolie zo zeldzaam?
Arganolie wordt beschouwd als een van de zeldzaamste oliën ter wereld, omdat het  oogstseizoen zeer kort is en de boom groeit niet overal. Ten eerste is arganolie zeldzaam door het tijdrovende proces om de olie uit de vruchten te winnen, alles wordt met de hand geplukt, geroosterd en geperst door lokale berbervrouwen. Maar daarnaast zijn er in het verleden veel arganbomen gekapt waardoor er minder arganolie gewonnen kan worden door de lokale bevolking. UNESCO heeft daarom de arganboom in 1998 toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst en zorgt samen met de Marokkaanse overheid voor de bescherming van deze bijzondere boomsoort.

productie_argan

Waarom is Arganolie zo kostbaar?
Arganolie is een kostbare oliesoort omdat de arganboom, waar de arganvruchten aan groeien, alleen voorkomt in het noorden van Marokko. Daarbij zorgt het tijdrovende verwerkingsproces ervoor dat arganolie prijzig is. Het wordt alsmaar populairder omdat steeds meer mensen de speciale eigenschappen van arganolie ontdekken.

Waar is Arganolie goed voor?
De voornaamste eigenschappen van arganolie zijn hydrateren en herstellen. Arganolie ondersteund het herstellend vermogen van de huid en maakt haar weer glanzend. Maar de olie is ook heerlijk voor het verzorgen van nagels, lippen en vermoeide voeten. In de winter beschermt arganolie tegen droge huid en in de zomer houdt hij de huid soepel en beschermt tegen de zon.

De Actieve Ingrediënten In Arganolie
De samenstelling van arganolie is zeer uitgebreid en rijk. Arganolie bestaat uit verschillende onderdelen. Voor we naar de details kijken, is het van vitaal belang te weten dat de verschillende composities ervoor zorgen dat de olie een superieure kwaliteit heeft.

Het is dankzij deze samenstelling dat arganolie wordt beschouwd als een van de meest populaire olies ter wereld als we het hebben over de gezondheid. De meest erkende onderdelen van arganolie zijn de vetzuren. Er zijn drie grote categorieën van vetzuren, waaronder verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en polyvetten.

Verzadigde vetten
De olie bevat twee vormen van verzadigde vetten, die palmitinezuur en stearinezuur heten. Oliezuur is het enkelvoudig onverzadigde vetzuur in arganolie. Tot slot, met betrekking tot vetzuren, heeft de olie twee soorten meervoudig onverzadigde vetzuren die linolzuur en alfa-linoleen heten.

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
Kortom, de belangrijkste samenstelling van de olie zijn de enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten bevatten omega-6 vetzuren. In het lichaam zijn dit soort vetten effectief in het bevorderen van een goede cholesterol, terwijl het het slechte cholesterol ontmoedigt.

Wat ze doen in het lichaam
Veel mensen die problemen hebben met hun cholesterolgehalte vinden het gebruik van arganolie erg nuttig en meer en meer gezondheidsdeskundigen bevelen de olie aan. Ook deze onverzadigde vetten zijn goed voor de versterking van het afweermechanisme van het lichaam.

De kracht van vitamine E
Arganolie en de samenstelling ervan wordt gebruikt om ontstekingen in verschillende cellen van het lichaam tegen te gaan. De olie is ook rijk aan vitamine E. Deze vitamine geeft de olie de kracht om als een anti-oxidant te fungeren.

Waarom arganolie en andere olies gebruiken?
De olie neutraliseert destructieve oxidatie ter bevordering van een goede gezondheid. Voor mensen die willen profiteren van de werking van de samenstelling van de olie, is het van vitaal belang om andere oliën in de keuken te gebruiken naast arganolie.

100% puur en natuurlijk
De Arganolie van GoldenOil is 100% puur en biologisch. De olie is koudgeperst uit rauwe biologische pitten. De Arganolie van GoldenOil is de beste beschikbare kwaliteit arganolie. Al onze arganolie is gecertificeerd.

logo_bio

element